Fábio Zanon

klassinen kitara

Fábio Zanon on vertaansa vailla oleva kitaristi, joka konsertoimisen lisäksi toimii myös opettajana, kamarimuusikkona, kapellimestarina, kirjailijana ja radiolähetysten tuottajana. Zánon aloitti musiikkikoulutuksensa synnyinmaassaan Braziliassa missä hänen opettajinaan toimivat mm. hänen isänsä ja professorit Antonio Guedes ja Henrique Pinto. Vuonna 1990 hän muutti Lontooseen, missä Zánon opiskeli the Royal academy of musicissa.
Solistina Zánon on esiintynyt urallaan yli 40 maassa. Hän on myös säännöllisesti esiintynyt suurimmilla kitara- ja kamarimusiikkifestivaaleilla ympäri maailmaa. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu yli 40 kitarakonserttoa. Konsertoista useisiin hän on soittanut maailman kantaesitykset mm. Lontoon Philharmonikkojen ja BBC symphony orkesterin kanssa. Vaikka Zánon ei olekaan tuntenut suurempaa vetoa kilpailuja kohtaan, on hänen uransa saanut myötätuulta hänen voitettuaan sekä Guitar Foundation of America -kilpailun USA:ssa että Francisco Tarregan kilpailun Espanjassa vuonna 1996.
Zánon on suosittu kamarimuusikko ja hän on esiintynyt yhdessä kuuluisien muusikoiden, kuten sellisti Antonio Menesesin ja viulisti Nigel Kennedyn kanssa. Hän on myös tunnustusta saanut kapellimestari ja on kenties ainoa kitaristi, joka säännöllisesti esiintyy solisti/kapellimestarina. Hän on ohjannut palkitun kantaesityksen Michael Nymanin oopperasta ”Mies joka luuli vaimoaan hatuksi”.
Zánon on työskennellyt vierailevana professorina the Royal academy of musicissa Lontoossa vuodesta 2009 alkaen. Hän on myös opettanut säännöllisesti Master Guitarra Alicante korkeakoulussa Espanjassa vuodesta 2014 alkaen. Vuodesta 2014 Zanon on toiminut Braziliassa Etelä-Amerikan suurimman klassisen musiikin festivaalin Campos do Jordaon taiteellisena ja koulutuksellisena johtajana.
Kuuntele Fabio Zanonia
Guitarcoop.com