Sipoon Äänet

sipOOn ÄÄnET
kitAraFesTivAAli 2024

INFO

Tänä vuonna Sipoon Äänet keskittyvät laulamiseen ja sen kitaristisiin heijastuksiin. Ihmisääni on aina ollut malli myös soittimille, ja nyt kuulemme monipuolisesti miten se kitaramusiikissa näyttäytyy.

 

Suomeen asettunut kokeellisen kitaran voimanpesä Mark Reid Bulatovič vie yleisön kitaramusiikin vähemmän tallatuille ja yllättävämmille poluille. Ohjelmassa on mm. ensimmäistä kertaa Suomessa Fredrik Rastenin teos ’Six Moving Guitars’, jossa erikoisviritetyt kitarat ja soittajien tarkka koreografia tarjoaa odottamattomia kuulokuvia, sekä Larry Polanskyn nyrjähtäneitä lauluja. 

 

Reid Bulatovičin omituisuuksista toivuttuamme ihmettelemme koko perheen konsertissa taas Aurinkokuninkaan oikkuja. Esitys kertoo hauskoja, eriskummallisia ja mielenkiintoisia tositarinoita 1600-luvulla Ranskaa hallinneen Aurinkokuningas Ludwig XIV:n elämästä Versaillesin hoviin sävelletyn barokkimusiikin säestämänä.

 

Kansainvälinen solistivieraamme on tänä vuonna tsekkiläinen Petra Polačkova, josta on nopeasti tullut yksi maailman arvostetuimmista klassisista kitaristeista. Petra tuo mukanaan 9-kielisen kitaran ja upean kattauksen vokaalimusiikista innoittunutta musiikkia renessanssin ja romantiikan ajoilta. Petra pitää myös mestarikurssin Porvoonseudun musiikkiopiston nuorille kitaristeille.

 

Ja koska teemamme on laulaminen, on suuri ilo saada Suomen kansainvälisesti kysytyin tenori, huikea Tuomas Katajala festivaalin päätöskonserttiin esiintymään. Esiinnymme Tuomaksen kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä ja astumme heti pelkoa tuntematta Franz Schubertin Winterreisen hyytävään maailmaan. Tätä lied-musiikin järkälettä kuullaan äärimmäisen harvoin kitarasäestyksellä, joka tuo teoksen intiimin ja meditatiivisen puolen poikkeuksellisen koskettavasti esiin.

 

Kun näiden upeiden konserttien lisäksi juhlistamme myös Porvoonseudun musiikkiopiston 60-vuotista taivalta kitaraopettajien ja oppilaiden yhteisellä konsertilla, tarjoamme ukulelekurssin, kotikonsertin ja konserttien esittelyjä sekä taiteilijatapaamisia, on lokakuussa taas itsestään selvää: pakko tulla Sipooseen!

 

Sydämellisesti tervetuloa!

 

Petri Kumela

Petri Kumela
Festivaalin taiteellinen johtaja

Lipunmyynti
NetTicket.fi

YHTEYSTIEDOT

Petri Kumela

Taiteellinen johtaja
petrikumela(at)gmail.com

Pekka Suominen

Tuottaja/koordinaattori
pekka(at)pekkasuominen.com
+358 40 352 7478

Katja Sågbom

Kulttuurisuunnittelija
katja.sagbom(at)sipoo.fi