Jarmo Julkunen

Ukulele

Ukulelen soittaja Jarmo Julkunen

kuva (c) Terho Aalto

Jarmo Julkunen on työskennellyt freelance-muusikkona vuodesta 1999. Hän on soittanut yli 1500 keikkaa mm. konserttisaleissa, festivaaleilla, teatterituotannoissa ja klubeilla. Julkunen on soittanut lukuisilla levyillä ja äänittänyt liki sata Yleisradion kantanauhaa. Julkusta voi kuulla myös useissa televisio- ja radiomainoksissa sekä lukuisten elokuva- ja televisiotuotantojen taustalla.

Julkusen soittimistoon kuuluu mm. luuttu, ukulele, banjo, mandoliini ja kitara. Hän esiintyy säännöllisesti soolona, solistina, kamarimuusikkona ja useissa eri kokoonpanoissa ja teatterituotannoissa.

Julkunen on esiintynyt Suomen kuuluisimpien orkestereiden ja kokoonpanojen kanssa. Näihin kuuluvat mm. Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta ja nykymusiikkiin erikoistunut kokoonpano Avanti!. Luutun ja barokkikitaran soittaminen ovat avanneet ovet myös Helsingin barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin riveihin. Lisäksi hän on soittanut myös erinäisissä suomalaisissa kansan- ja jazzmusiikki kokoonpanoissa.

Julkunen vierailee säännöllisesti Suomen eri musiikkifestivaaleilla ja on konsertoinut mm. Englannissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. Hän on myös säveltänyt musiikkia suomalaisten runoilijoiden teksteihin (Tekijä Tuntematon) ja tehnyt näyttämömusiikkia. Lisäksi Julkunen työskentelee Sibelius-Akatemian vapaan säestyksen tuntiopettajana.
Jarmon kotisivut