Jukka Orma

sähkökitara

Kitaristi Jukka Orma myhäilee kädet kasvoillaan

kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Jukka Orma on suomalainen kitaralegenda, joka on tehnyt vaiherikasta muusikon uraansa jo viidellä vuosikymmenellä. Hän on soittanut lukuisissa yhtyeissä pitkän uransa aikana, joista suurelle yleisölle tunnetuimpia lienevät Hassisen kone, Sielun Veljet ja Hurriganes. Hän on musisoinut myös useiden tunnettujen artistien, kuten kuten Rauli Badding Somerjoen ja M. A. Nummisen taustayhtyeissä. Hän on urallaan julkaissut kolme soololevyä, joista uusin on vuonna 2016 julkaistu Orman oppivuodet. Orma on toiminut myös tuottajana useille yhtyeille, joista tässä mainittakoon Veeti & The Velvets ja Balls. Lisäksi hän on työskennellyt kolumnistina ja tehnyt muita lehtijulkaisuja sekä juontanut radio-ohjelmaa Orman oppivuodet Radio Helsingille.

Orma on viimeisen vuoden aikana keikkaillut ja levyttänyt Marjo Leinosen kanssa popahtavassa blues-yhtyeessä BigFeet & LaLa, jonka äänite Pet me! julkaistiin tämän vuoden alkupuolella. Lisäksi aivan uutena projektina on musiikillisesti vapaampaan improvisointiin keskittynyt kvartetti jazzpianisti Ira Haarlan kanssa. Kokoonpanossa soittavat lisäksi saksofonisti Sami Sippola ja rumpali Aniida Vesala. Lisäksi Orma on säveltänyt musiikkia tulevalle soololevylleen, jonka julkaisupäivämäärää ei tiedetä vielä.

Sipoon Äänillä Ormaa kuullaan eri taiteenlajeja yhdistävässä konsertissa Ääniä Nikkilästä lauantaina 6.10. Kyseisenä päivänä eräs Orman musiikillisista haaveista toteutuu, kun hän pääsee esittämään omaa musiikkiaan sähkökitaralla jousikvartetin kanssa. Ohjelmistoa hän ei paljasta kokonaan, mutta konsertissa kuultaneen Orman uusia sävellyksiä, hänen vanhempia kappaleitaan jousikvartetille sovitettuna ja vuonna 2012 julkaistun äänitteen Öisin olemme samanlaisia kappaleita, jotka on sävelletty Orman puolison Anja Snellmanin runoihin.