Milla Mäkinen

laulu & kitara

Milla Mäkinen on monipuolinen muusikko, joka on erikoistunut barokki- ja brasilialaisen musiikin esittämiseen. Hän valmistui kesäkuussa 2018 Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan laulupedagogiikka. Mäkinen on neljän vuoden ajan esiintynyt barokkiyhtye Detrituksessa. Duo on mm. kantaesittänyt eri teoksia. Ennen Sipoon Ääniä Mäkinen esiintyy monitaiteisessa barokki-produktiossa Ave Virgo Ave Vos, jossa tutkitaan Neitsyt Marian hahmoa ja esityksessä on mukana burleski-taiteilija.


Mäkinen on esiintynyt kymmenen vuoden ajan ohjelmistossaan erityisesti brasilialaista musiikkia, kuten choroa, bossa novaa ja sambaa. Hän on konsertoinut yksityisten tilaisuuksien lisäksi myös International Tampere Guitar Festival -tapahtumassa vuonna 2010.Mäkinen tarttui kitaraan 12-vuotiaana aloittaessaan klassisen kitaran opinnot Lahden konservatoriossa. Kitara oli hyvä soitin lähteä tutustumaan musiikin eri tyylilajeihin klassisen musiikin ulkopuolelta. Ryhmätunneilla opeteltiin sointuja, joiden kautta tutustuttiin latinalais-amerikkalaiseen musiikkiin ja jazziin.Lopullinen sykäys latinalais-amerikkalaisen musiikin maailmaan tuli kuitenkin vasta paria vuotta myöhemmin, kun Mäkinen sai käsiinsä C-kasetin, joka oli lähetty isosiskolle vaihto-opiskelija ystävältä Brasiliasta. Hän muistaa edelleenkin hetken, kun kasetti alkoi soimaan. Soittimesta kuului perinteistä todella riisuttua Bossa novaa laululle ja kitaralle. Mäkinen yhdisti kuulemansa aiemmin kitaratunneilla oppimiinsa asioihin ja kasetilta tullut musiikki oli jotain, mitä hän halusi opetella ja esittää tulevaisuudessa.


Brasilialaisen musiikin harjoitteleminen ja esittäminen on alkanut tyylilajin kaikkien tuntemista hiteistä, kuten Ipaneman tyttö. Mäkisen lapsuudessa kyseiset kappaleet olivat eksoottisia ja ennen kuulemattomia. Nykyisin hän on tutustunut tyylilajin uusiin artisteihin, tavannut brasilialaisia muusikoita ja Mäkisellä on ollut myös brasilialainen kitaransoiton opettaja. Mäkisen tavoitteena on ollut laajentaa ohjelmistoa hittikappaleiden ulkopuolelle. Setin pohjana on tunnettuja kappaleita, jotka ovat edelleen tärkeitä artistille. Lisäksi ohjelmistossa on harvinaisempia kappaleita, joita muut artistit Suomessa eivät juuri esitä.
Millan kotisivut