Pia Freund

sopraano

sopraano Pia Freund

kuva: Antti Hannunniemi, maalaus: Juan Antonio Muro

Sopraano Pia Freund on vieraillut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1992, jolloin hän debytoi Mimin roolissa Puccinin La Boheme -oopperassa. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina niin resitaali- ja orkesteriohjelmistoissa kuin oopperalavoillakin. Freundin konserttiohjelmisto ulottuu barokista nykymusiikkiin.Freund on työskennellyt mm. Esa-Pekka Salosen, Jukka-Pekka Sarasteen ja Peter Schreierin kanssa. Hän on esiintynyt kotimaisten orkesterien lisäksi mm. London Royal Philharmonic Orchestran, Scottish Chamber Orchestran ja Leipzigin Gewandhaus-orkesterin solistina.

Freund voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1992, Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1991 ja Kangasniemen laulukilpailun vuonna 1991. Hänet on palkittu myös Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnolla ja Sibelius-seuran Sibelius-palkinnolla. Sopraano on tehnyt lukuisia levytyksiä sekä televisio- ja radionauhoituksia.

Erityisen läheiseksi Freund kokee kamarimusiikillisen yhteistyön esimerkiksi Meta4-kvartetin kanssa. Hän on myös jatkuvassa yhteistyössä aikamme runoilijoiden ja säveltäjien kanssa kantaesittäen vuosittain uusia teoksia.
Pian kotisivut