SÄHKÖKITARAKVARTETTI

Sähkökitarakvartetin jäsenet makaavat rannalla

Sähkökitarakvartetti on 2017 perustettu uuden musiikin yhtye. Sen jäsenet, Juhani Grönroos, Lauri Hyvärinen, Jukka Kääriäinen ja Sigurdur Rögnvaldsson, ovat tahoillaan syventyneet sähkökitaran mahdollisuuksiin monipuolisesti, työskennellen esimerkiksi jazzin, rockin, klassisen musiikin, vapaan improvisaation, kokeellisen musiikin ja äänitaiteen kentillä.

 

Sähkökitaravartetin tavoitteena onkin moninaisten ainesosien yhteen sulauttaminen ja uusien, vielä hahmottumattomien yhdistelmien ja ilmaisumuotojen etsiminen. Tilaamalla ja esittämällä teoksia ennakkoluulottomasti ja genrerajoista välittämättä, yhtye pyrkii ravistelemaan taidemusiikkikentän vakiintuneita rakenteita ja estetiikkaa.

 

Neljän sähkökitaran kokoonpano on poikkeuksellinen ja niitä on ainoastaan kourallinen koko maailmassa ja siksi Sähkökitarakvartetti on syystäkin herättänyt kiinnostusta säveltäjien ja yleisön parissa.

 

Yhtye on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Islannissa ja Liettuassa sekä kantaesittänyt yhteensä 21 teosta, joiden säveltäjiin lukeutuvat Tytti Arola, Hafdís Bjarnadóttir, Sergio Castrillón, Clara De Asís, Sami Klemola ja Lauri Supponen. Vuonna 2021 yhtye aloitti Koneen Säätiön rahoittaman kaksivuotisen hankkeen, joka kattaa yhteensä neljän studiolevykokonaisuuden taltioimisen. Näistä ensimmäinen on julkaistu suoratoistopalveluissa 22.6.2022.

 

SÄHKÖKITARAKVARTETTI perjantai 7.10. klo 19:00